Logopedie voor Baby's

Lees meer

Logopedie voor kinderen

Lees meer

Logopedie voor volwassenen

Lees meer

Informatie

Praktijk voor logopedie
M.J.H. Naber-Melker

Postadres:

Daalhuizerweg 3
6881 NW Velp Gld

tel: 026 - 364 8843
fax: 084 - 8342252

Voor overige contactinformatie kijk bij onze locaties

Kinderlogopedie | Kinder Logopediste

Kinderlogopedie

DSC00010Een gezond kind heeft in principe voldoende capaciteiten om zich goed te ontwikkelen.
Door goed leren gebruik te maken van alle zintuigen (kijken, luisteren, voelen, enz.) in een omgeving die uitdaagt en prikkelt tot reactie leert een kind vanaf baby te communiceren en in contact te treden met de omgeving.

De taal leren, zelf leren praten, leren lezen en schrijven gaan bij de meeste kinderen vanzelf. Toch zijn het ingewikkelde processen die problemen kunnen opleveren bij bijvoorbeeld (tijdelijk) minder goed kunnen horen, lichamelijke beperkingen, motorische problemen of moeite om dingen aan te leren.

De ontwikkeling van een kind gaat snel en er kan door een tijdelijke onderbreking ervan (bijvoorbeeld door ziekte) een vertraging in de normale ontwikkeling ontstaan. Veel kinderen kunnen dit wel weer inhalen, maar wanneer het probleem chronisch wordt of de capaciteit van het kind het op dat moment niet toelaat kan de achterstand steeds groter worden ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes.

DSC00014Dan kan logopedische therapie nodig zijn om ondersteuning te geven op het gebied van taal (lezen en schrijven), spraak (verstaanbaar spreken, moeilijke letters leren uitspreken), mondmotoriek (slikken, zuigen, duimen afleren, slissen, openmondgedrag), stem (heesheid, verkeerde spreekademhaling, benauwdheid bij astma of andere longaandoeningen) en gehoor (goed leren waarnemen en onderscheiden van klanken en letters) om de achterstand in te lopen.

praten.jpg